Ferie i Sverige – 4 ting, du ikke vidste om Sverige

Drømmer I om en idyllisk ferie til Sverige – enten på en kør-selv-ferie eller måske på en vandretur? En ferie i Sverige kan bruges på lidt af hvert, lige fra storbyferie til en af de slags ferier, der byder på naturoplevelser ud over det sædvanlige.

 

Pønser I på at booke eller planlægge en ferie til Sverige? Vi har samlet 4 fun facts om Sverige, du måske ikke kendte.

1. Sverige består af 97 procent natur

Ja, den er god nok – vores kære naboland består af 97 procent natur, og det betyder, der er lagt i kakkelovnen til helt fantastiske naturoplevelser. Er det naturen, der lokker? Så er det værd at se nærmere på Vestsverige.

 

2. Danmark og Sverige er de lande i verden, der har været i flest krige – mod hinanden

Tro det eller ej, men Danmark og Sverige er de to lande i hele verden, der har bekriget hinanden allermest – og det er altså kun fra 1400-tallet og opefter.

 

Kong Christian d. 4. skulle efter sigende have startet en krig mod Sverige, fordi han synes, der ikke rigtig skete nok – og så kunne man jo altid starte en krig med nabolandet!

3. Ferie i Sverige? Det mest populære valg er kør-selv-ferie

Går turen til Sverige, vælger de fleste at gå med en kør-selv-ferie. På den måde bestemmer I selv tempoet, og der kan være langt mellem destinationerne i det store, naturrige land – og derfor vurderer de fleste, at kør-selv-ferien er det bedste bud.

Læs om ferie i Europa